Wie is de echte Pro Hengelo?

ProHengelo, dat ben jij!

Tijdens de afgelopen coalitie-periode en deelname aan het college onder leiding van fractievoorzitter W. Wiertsema werd de dualistische koers losgelaten. De partij vertegenwoordigde niet langer de inwoners maar het college. Dat blijkt uit veel optredens in de raad. Maar bijvoorbeeld ook door er mee in te stemmen dat de bibliotheek Vondelstraat naar een projectontwikkelaar gaat, het zwalkende afvalbeleid en de ondemocratische manier waarop Wierstema het stellen van vragen door de raad een hand toe wil roepen. Het achterhouden van informatie en het monddood maken van fractieleden over de cultuurnota en het co-creatieproces marktplein leidde tot een intern conflict in november 2020 waarbij er twee fracties ontstonden: de fractie van Wiertsema en die van Capelle. Maar van niemand is ProHengelo, ProHengelo is van jou.

Raadslid Herbert Capelle heeft daarop in augustus 2021 via bestuur aangekondigd dat deze manier van politiek bedrijven via achterkamertjes niet voortgezet gaat worden. De partij had feitelijk geen leden en hield al jaren geen ledenvergaderingen meer. Het is veelzeggend voor de manier waarop de fractie van Wiertsema omging met de partij. Dankzij de interventie van Capelle is ProHengelo een nieuwe fase ingegaan. Met het vernieuwingsplan van Capelle gaat het bestuur ProHengelo teruggeven aan de Hengelose kiezer en zoekt daarbij zowel ervaren als jonge en actieve leden!

Die vernieuwing betekent dat de grootste lokale partij van Hengelo weer teruggaat naar de roots en na jaren van geslotenheid. Burgerinspraak, dat is waar het omgaat. Vanuit dat basisprincipe is een nieuwe partij ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *