Over de oprichters en oorspronkelijke leden

De partij ProHengelo was oorspronkelijk een fusie tussen twee eerdere lokalen partijen: Progressief Hengelo en Hengelo.nu. De oprichters daarvan zaten ook in de gemeenteraad van Hengelo en waren oprecht betrokken bij zaken die de inwoners van Hengelo belangrijk vonden. Maar tijdens de vorige raadsperiode haakten, na diverse perikelen, een aantal prominente leden af waardoor de partij in verval raakte. En was geen overleg meer met leden, waarna leden wegliepen en de fractie werd een stuurloos schip. Daardoor kon Wiertsema lange tijd zijn gang gaan totdat Capelle in augustus 2021 een bom legde onder dit wanbeleid.

Op initiatief van Capelle kunnen oud leden zich weer melden en is er een plan voor vernieuwing, want de partij moet weer een breed draagvlak krijgen. Wordt ook volger, lid of kandidaat raadslid

Nagekomen bericht. Leo Janssen, één van de oprichters van Pro Hengelo en Herbert Capelle (bestuur Pro Hengelo), beiden onafhankelijke raadsleden hebben een nieuwe partij opgericht: zie link Hengelose Burgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *